Beh pre život v centre mesta absolvovalo v sobotu 4012 ľudí

19.05.2013 Prešov

Prešov 19. mája (TASR) – Do celoslovenského charitatívneho podujatia Beh pre život, ktoré v sobotu (18. 5.) pokračovalo v centre Prešova sa zapojilo 4012 ľudí. Podujatie organizuje už po šiestykrát Nadácia Tesco a jeho cieľom je vyzbierať financie, ktoré budú využité na výskum rakoviny.
Gabriela Pavlokovská z organizačného štábu dnes informovala, že usporiadateľom sa podarilo na štartovnom vyzbierať dovedna 12.051 eur. Nadácia venuje vyzbierané peniaze ako aj ďalšie poskytnuté finančné dary na zakúpenie špičkového laboratórneho prístroja.
Prešovčanov, ale aj ľudí z jeho okolia, ktorí sa rozhodli absolvovať tento charitatívny beh prišla podporiť aj slovenská folkrocková kapela Helenine oči.
„Atmosféra, ktorú ľudia na trati vytvorili, bola skvelým zážitkom aj pre nás. Tešíme sa, že sme mohli byť opäť pri tom,“ uviedol člen kapely Martin Mihalčin.
Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať na výskum rakoviny 85.000 eur. Pomocou nového prístroja môžu odborníci merať objekty v nanosvete a umožní im sledovať komunikáciu medzi zdravými a nádorovými bunkami, čo môže pomôcť pri vývoji nových diagnostických metód.
 

Vyberte región

mark